Blog Listesi

Her türlü kurs ve eğitim ile ilgili güncel haber ve bildirimleri bu bölümde sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ancak aklınıza takılan ve burada bulamadığınız her türlü sorunuz için lütfen iletişim formu ve telefonlarımız üzerinden bizimle irtibata geçmekten çekinmeyiniz.

Arama


Blog Kategorileri
Kariyer planlama

Kariyer çalışma yaşamındaki gelişim yolunu ifade etmek için kullanılan bir ifade. 

Beceri, eğitim ve deneyim düzeyine göre farklı düzeylerde sorumluluk almanın mümkün olabildiği mesleklerde bir kariyer gelişiminden bahsedebiliriz. Çıraklıktan ustalığa geçmek, özel bir alanda kendini geliştirmiş olmak bir kariyer gelişimidir.  Bir işyeri içerisinde, daha fazla kişiden veya birimden sorumlu olmak da bir kariyer yükselmesi olarak tanımlanır. Yani, bir takım liderliği, iş-yeri eğitimleri sorumlusu ya da yönetici konumuna yükselmek verilen sorumluluk ile birlikte prestij ve gelir artışını da getirir.

O halde kariyer fırsatlarınızı nasıl değerlendirebilirsiniz?

 

Çalıştığınız yerde farklı seviyelerde gelir ve pozisyonların olup olmadığını öğrenin.

Birçok kulüp ve salonda personal trainer’lar öğrenci sayıları ile orantılı gelir elde ederler. Çok az kulüpte ise almış olduğunuz eğitimleri puanlayarak kredilendiren sistemler bulunur. Bu kurumlar sizin gelişiminizi destekledikleri için uzun vadede kariyerinizde ilerlemenizi sağlar.

Özel yetkinlik ve uzmanlık alanlarında çalışmaları entegre etmenize olanak sağlayan bir yerde çalışın.

Çalıştığınız yerin işletme planı Beslenme Koçluğu, Davranış Değişimi Koçluğu, Mental Antrenman, Sportif Perormans ve Düzeltici Egzersiz gibi sertifikasyonlarla özel bir müşteri kitlesine yönelmenize olanak sağlıyorsa, kazan-kazan durumunu yakalamışsınızdır. Hem ileri becerilerinizi uygulamaya dökebilir hem de üyelerin kuruma bağlılıklarını arttırarak vazgeçilmez bir takım üyesi olursunuz.

 

Kendi takipçi kitlenizi oluşturmayı ve kendinizi markalaştırmayı ihmal etmeyin.

Tüm dijital mecralarda tutarlı ve uzun süreli görünürlük sahibi olmanız, profesyonel misyon ve vizyonunuzla sürekliliği olan bir markalaşma yolunda en önemli adım. Bir imaj ve marka yaratmanın yıllar süren bir çaba olduğunu unutmayın. Bilinçli bir şekilde kendi misyon ve vizyonunuzla kişisel markanızı oluşturmayı günlük planınızın içerisine yerleştirin.

Kendinize inanın.

Birilerinin sizi takdir etmesini beklemeyin. Olması gerektiğini düşündüğünüz o başarılı eğitmen olmak konusunda istikrarlı ve planlı şekilde ilerleyin. Güçlü ve zayıf yönleriniz konusunda kendinize karşı dürüst olun. Sadece faydalı olmak için elinizden gelenin en üst düzeyini ortaya koyun. Sonra, daha da fazlasını verebilmek için yine kendinize yatırım yapın.

Kariyer Koçluğu'ndan veya mentorlerden faydalanın.

Fitness sektörü içerisinde kariyer gelişimi seçenekleriniz konusunda daha kişisel bir destek için Kariyer Koçluğu alabilirsiniz. Kariyer Koçluğu, sizin kendinizi tanımanıza, uzun ve kısa vadeli kariyer hedefleri belirlemenize yardımcı olur. Kimsenin kariyer yolu bir diğerininkiyle aynı olmayacaktır. Güçlü bir koçluk süreci sayesinde birçok tereddüt ve zaman kaybından kurtulabilirsiniz.

Oluşturulma:26.07.2023 22:04