Blog Listesi

Her türlü kurs ve eğitim ile ilgili güncel haber ve bildirimleri bu bölümde sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ancak aklınıza takılan ve burada bulamadığınız her türlü sorunuz için lütfen iletişim formu ve telefonlarımız üzerinden bizimle irtibata geçmekten çekinmeyiniz.

Arama


Blog Kategorileri
Başarılı bir Pilates eğitmeni olmak için hangi eğitimleri tamamlamalısınız?

Pilates Eğitimi Yaklaşımları

 

Joseph Pilates’in öncülük ettiği egzersiz metodolojisi “zamanın testini geçerek” bedensel iyilik halini geliştirmek için egzersiz yapan kişilerin gönlünde ve zihninde bir yer edinmeyi başardı demek yanlış olmaz. Bu da elbette birçok kişinin Pilates Eğitmenliği mesleğine ilgi duymasına yol açtı. Pilates Stüdyo'su açmak için gerekli ilk yatırımın içerisinde elbette iyi bir eğitim ve sertifikasyon da yer almalı. 

Athletic House Academy Kariyer Planı içerisinde Pilates Eğitmeni’nin en az egzersiz bilgisi ve uygulama becerileri kadar, temel egzersiz bilimleri ve profesyonel beceriler açısından yeteri kadar donanımlı olmasını sağlamak zorunluluğunu her zaman dile getiriyoruz. Gerçekte ise, sadece mesleğini ciddiye alan ve akademik ilgisi yüksek olan eğitmenlerin kendini geliştirmek için Pilates alanı dışından, daha kapsamlı  eğitimler almaya istekli olduklarını görüyoruz.

Oops Pilates  PT Studyo'nun   kurucusu ve AHA Master Trainer'ı Uzm. Eğitmen Özlem Özcan, bir Pilates eğitmenin bu kapsamlı donanıma sahip olmasını çalışanlarında çok önemsiyor. Eğitmenlerinin aynı zamanda Fitness Eğitmenliği ve hatta Personal Trainer yetkinliklerine sahip olmalarının daha üstün bir hizmet kalitesi getirdiğini net olarak gördüğünü aktarıyor. Kendisi de bu anlamda liderlik ediyor.

Athletic House Academy eğitimlerinde tanışma fırsatı bulduğumuz birçok Pilates eğitmeni de, fiziksel uygunluk gelişimine daha hakim olmanın, egzersiz bilimleri ile ilgili bilgilerini derinleştirmeye yönelik eğitimlerin sonucunda, ders verirken kendilerini daha rahat, güvenli ve profesyonel hissettiklerini dile getiriyorlar. Özellikle de amaca uygun egzersiz çeşitlendirmeleri yaratmak, egzersiz ve program tasarımında bilinçli seçim yapmak konusunda geliştiklerini hissediyorlar.

Her hizmette olduğu gibi, kaliteli bir eğitimin de asıl göstergesi “çıktısı” olmalı. Bir Pilates eğitmeni nasıl olmalı? Pilates eğitmeninin üyesi ile profesyonel iletişimin doğasından stüdyonun tasarımına kadar herşey önemlidir. Her Pilates eğitmeninden beklenen en önemli şey ise, eğitmenin karşısına gelen farklı ihtiyaçlara, farklı düzeyde egzersiz deneyimine sahip çok çeşitli kişilere göre etkili ve güvenli egzersizler tasarlayabilme becerisidir. Üyelerini kişisel olarak ele alabilen, bilimsel gelişmelerden haberdar olan, fitness sektöründe çalışmaya uygun mesleki duruşa sahip bir eğitmen. 

Eğitmenin vaad ettiği hedeflere ulaşmak için etkili ve güvenli yaklaşım ve yöntemleri de bilmesi önemlidir. Düzeltici egzersiz amacı güdüyorsa, eğitmenin Düzeltici Egzersizler alanında derin bir bilgisi ve deneyimi olmalıdır.  Performans alanında çalışıyorsa Performans Gelişimi ile ilgili bilgisi olmalıdır.  Üyenin sağlıklı yaşam tarzına destek verecekse Beslenme Koçluğu konusunda ve bütünleşik bir fiziksel uygunluk gelişimi alanında bilgisi olmalıdır.

 

SONUÇ

Mesleki bir ünvan eğitiminde, eğitimini tamamlayan eğitmenlerin kendilerini, uluslararası standartlarda, sahip oldukları ünvanın gerektirdiği şekilde görevleri yerine getirebilecek TÜM bilgi ve beceri alanlarında yeterli düzeyde geliştirebilmeleri gerektiğini görüyoruz. 

Bir eğitmenin eksiklik hissetmesi, kişisel eksikliğinin göstergesi değildir. Çoğu zaman eğitimindeki boşluklardan kaynaklanır. Bunu da sadece doğru kariyer planlaması  yaparak aşabilirsiniz. 

 

Fotoğrafta Özlem Özcan, AHA Master Trainer

Yazıya aktaran: Uzm. Psikolog Rosita Kastro, AHA Genel Koordinatör

Oluşturulma:29.02.2024 10:37